Предназначение на слънчевите бойлери
Сезонни слънчеви бойлери.
(Отворени бойлери)
Най-ефективният от Chromagen системите и не изисква високи оперативни разходи. Високата ефективност на тези системи може да доставя топла вода само след няколко часа слънчева светлина. Най-добри резултати за задоволяване на нуждите на населението от топла вода. Системата се основава на естествена циркулация на водата и не изисква помпено и управляващо устройство. Термосифонната система се състои от слънчев колектор и корпусен резервоар (термоакумулатор).

Това е проста и икономична система, подходяща за климата на Украйна, но изисква източване на водата от системата по време на студове. В тази система водата влиза в резервоара и след това в долната част на колектора. Загрятата вода се издига до горната част на колектора и постъпва в резервоара, а оттам към потребителя. В облачни и дъждовни периоди се осигурява електрическа поддръжка за температурата на водата.
Chromagen предоставя широка гама от персонализирани системи за отопление на вода за всякакъв климат. Chromagen, прилагайки най-високите стандарти, създава системи с принудителна циркулация за къщи и мега системи. Използването само на най-висококачествени материали и фина изработка гарантират издръжливост и надеждна работа.

В затворена система топлоносителят циркулира през резервоарите на системата и не се смесва с питейната вода в резервоара за съхранение на вода. Затворената система е по-подходяща за по-студен климат, тъй като антифризът предпазва системата от замръзване. Затворените системи се използват в системи с принудителна циркулация.
Системите с принудителна циркулация използват електрически помпи, клапани и контролери за циркулиране на вода или антифриз през колекторите. Това осигурява висока степен на гъвкавост при позициониране на компонентите на системата. Например, резервоар може да бъде монтиран във фундамент. В допълнение, системата може да работи с поредица от колектори за подаване на топла вода към няколко големи резервоара, което е много привлекателно за басейни, хотели, хотели и други търговски обекти.
Централните инсталации на Chromagen могат да осигурят както външни, така и вътрешни потребители с топла вода, използвайки набор от колектори.

Размерът на колекторите варира в зависимост от изискванията. Няколко колектора могат да обслужват жилищни блокове или малки хотели, докато десетки колектори могат да задоволят нуждите на големи хотели, болници, промишлени предприятия. Такива системи могат да бъдат поддържани от източник на електрическа енергия.

Централните слънчеви инсталации с индивидуални резервоари са предназначени за индивидуални потребители с монтаж в жилищни сгради, захранвани с електричество.
Централни соларни инсталации с множество централни резервоари.

Проектиран за използване в институции или промишлени предприятия с конвенционален резервоар и електрическа система за управление.
Соларният резервоар е изработен от 3 mm стомана с бяло полиестерно покритие, последвано от полиуретанова топлоизолация и поставен в емайлиран корпус. При плосък покрив системата е удобно поддържана от стоманена конструкция, докато при скатен покрив резервоарът за съхранение може да бъде скрит под покрива.
Всесезонни слънчеви бойлери.
(затворени бойлери)
Слънчеви бойлери